Yangın Tüpünü Kim Doldurur?
İçindekiler
Yangın tüpünü kim doldurur? Gibi sorular, yangın alarmı ve güvenliği ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen kişiler tarafından sık sık araştırılmaya devam etmektedir. Yangın tüpünün, tecrübesiz kişiler tarafından doldurulması maalesef mümkün değildir. Bu nedenle, konu hakkında uzman olarak çalışmalarını sürdürmeye devam eden kişilerden destek alınması çok önemli olacaktır. Üstelik yangın tüplerinin içerisinde, dışarıdan ham halde alınması mümkün olmayan bazı gazlar bulunmaktadır. Bu nedenle, söz konusu ürünlerin profesyonel kişiler tarafından doldurularak tarafınıza teslim edilmesi de çok önemli olacaktır. Aksi takdirde, yangın esnasında tüplerden fayda sağlamanız maalesef mümkün değildir.
Yangın tüpü dolumu yapan firmalar, internet üzerinde oldukça fazla sayıya sahiptir. Bu alanda çalışmaya devam eden kişiler, yangın tüpünü kolaylıkla doldurmaya devam etmektedir. Ancak bu işlemlerin yapılabilmesi için de yeterli alanın sağlanması çok önemli olacaktır. Bununla beraber, steril bir alan yaratılması da bu işlemler esnasında duyulan gereksinimlerden biridir. Tüm bu hususlar söz konusu olduğunda ise; kişilerin yangın tüplerini kendilerinin doldurmasının mümkün olmayacağı doğrulanmıştır.
Yangın Tüpleri Nasıl Doldurulur?
Yangın tüpleri dolumu, sanıldığından çok daha zor ve meşakkatli bir işlemdir. Mevcut olan gaz, bir süre sonra etkisini kaybettiği için; yangın tüplerinin de belirli periyotlarda değiştirilmeye devam edilmesi de çok önemli bir husustur. Ancak bu tüplerin içerisinde bulunan yangın söndürücü gazların, yeniden doldurulması kadar boşaltılması da çok zor bir işlemdir. Yangın tüplerinin içerisinde bulunan gaz, dikkatli bir şekilde boşaltıldıktan sonra ise; vakum yardımıyla yenisi doldurulmaktadır.
Tüm bu işlemlerin yapılması, profesyonellik gerektirdiği için; yangın söndürme ve güvenlik firması kuruluşu olan kişiler, bünyesine aldığı kişilere; eğitim vermeyi de ihmal etmemektedir. Yangın tüplerinin içerisinde gaz, işlevini yerine getirdiği takdirde; oluşabilecek birçok tehlikeye de engel olacaktır. Bu nedenle, yangın tüpü olmayan kurumların, en kısa süre içerisinde yangın tüpü edinmesi; yangın tüpü mevcut olan kurumların ise, bakımına özen göstermesi çok önemlidir.
Yangın Tüpü Nasıl Alınır?
Yangın tüpü nasıl ve nereden satın alınır? Gibi sorular da olabilmesi mümkün olan tehlikelere karşı, önlem almak isteyen kişiler tarafından sık sık araştırılmaya devam etmektedir. Her ürünün olduğu gibi, yangın tüplerinin de sahteleri ve iş görmeyenleri piyasada satılmaya devam etmektedir. Bu nedenle, güvenilir olmayan herhangi bir yerden yangın tüpü satın almamanızda ve ürünlerinizi uzun süredir hizmet vermeye devam eden yangın ve güvenlik kurumlarından temin etmenizde fayda vardır.
Yangın tüpü satın almanın yanı sıra, güvenlik alarmı taktırmanız da çok önemli olacaktır. Özellikle de bina, hastane, otel, okul ya da AVM gibi alanlarda; güvenlik alarmının olmaması çok büyük bir eksiklik olmakla beraber, büyük tehlikelere yol açabilecek durumları da beraberinde getirmeye devam etmektedir. Bu nedenle, yangın ve güvenlik kurumlarının getirdiği tüpler ile birlikte; alarm kullanımını da talep etmenizde fayda vardır.
Yangın Tüpü Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Yangın tüpü kullanımı nasıl olmalıdır? Sorusu, herkesin araştırması ve öğrenmesi gereken konulardan bir tanesidir. Birçok insan, yangın tüpünün varlığından haberdar olsa bile; nasıl kullanılacağı ile ilgili yeterli bilgiye sahip değildir. Bu nedenle, olabilesi bir tehlike durumda; önlem almakta da güçlük çekmektedir. Yangın tüpleri, güvenlik kurumları tarafından; camekanlı bir şekilde size gönderilmektedir. Bununla beraber, camı kırabileceğiniz bir alet de tarafınıza gönderilecektir. Yangın olduğunu hissettiğiniz anda, yangın tüpünü çıkararak kullanmaya başlamanız ve alevlerin sönmesini sağlamanız gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra ise; herhangi bir eşya almaya çalışmamanız ve alarma basarak dışarı çıkmanız sonrasında ise; en kısa süre içerisinde, itfaiyeyi aramanız gerekecektir.
Yangın Tüpü Ne Kadar Sürede Bakıma Gitmelidir?
Yangın tüplerinin bakıma gitme süresi, 6 aydır. 6 aydır kullanılmayan bir yangın tüpü, yangın olma durumunda herhangi bir ihtiyacınızı karşılamayacak ve işinize yaramayacaktır. Bu nedenle, bakımını yaptırmanız ve temizletmeniz çok önemlidir. Üstelik, bakımını yaptırdığınız yangın tüplerinin yerine; yenilerini almanıza da gerek yoktur. Bununla beraber, boşalan tüplerin yeniden doldurulması da oldukça kolay bir işlemdir. Tüm bu işlemleri yaptırmak ve detaylı bilgiye ulaşabilmek için ise; tarafınıza en yakın olan güvenlik kurumunu aramanız işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olacaktır.